marți, 2 iunie 2009

Cu capul in nori si buzunarul la plimbare

Mai este foarte puţin şi Bucureştiul va deveni un pic mai liber. Insesizabil pentru ochiul normal, dar revigorant pentru ochiul antrenat.
Peste o luna, marea majoritate a studenţilor veniţi din provincie vor termina sau vor fi pe cale de a termina sesiunea de vară 2008-2009. Personal, mă bucur că vor fi câteva maşini în minus şi mai puţin zgomot generat de cluburile extrapline. Acest lucru se datorează faptului că unii vor pleca acasă. Până atunci, porcul va fi îngrăşat doar în ajun de examene, deoarece a început deja să se simtă vara. Pe stradă se pot observa fete cu buricul gol şi băieţi în bermude. Asteniei de primăvară îi ia locul cea de vară, pentru că să fim serioşi, cine mai are chef de luat notiţe la cursuri sau seminarii când afară sunt 30 de grade. Parcurile au fost împânzite de rolleri, bikeri şi „porumbei”, păsărelele ciripesc şi veveriţele ies timid la soare. Mi-ar plăcea şi mie să-mi iau rolele în picioare şi să plec hai-hui prin parcurile bucureştene. Am însă trei probleme: 1. iminenta sesiune, 2. partenerii de plimabare, 3. nu prea ştiu să pun frâne, poate se oferă cineva să mă înveţe.
Totuşi pregătirile pentru vacanţă sunt în toi. La agnţiile de turism tot mai multă lume se înghesuie. Acestea au înregistrat în ultima lună creşteri cu până la 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Se pare că deschiderea oficială a sezonului la 1 mai s-a dovedit a fi fructuoasă. Agenţiile, dar şi proprietarii de pensiuni au acum oferte speciale, ce includ mic dejun şi vizite la diferite obiective turistice.
Toată lumea se simte din ce în ce mai bine şi vrea să evadeze măcar pentu câteva zile. Şlapii şi costumele de baie au fost deja scoase la vânzare. Ce-i drept, preţurile sunt încă uşor piperate, un costum de baie din două piese poate ajunge la 300 de lei. Cu toate acestea, împătimiţii de shoping îşi achiziţionează de pe acum trolere, ca să nu mai vorbim de cremele cu protecţie solară, care deja se folosesc.
Un pas foarte important în acest sezon este îngrijirea pielii. Cei care suferă de acnee sunt sfătuiţi să o lase mai moale cu ciocolata, prăjelile şi piperul, deoarece se pare că într-o oarecare măsură ar favoriza secreţia de sebum. De asemenea ei trebuie să urmeze tratamente dermato-cosmetice cât mai repede, fiindcă anumite ingrediente medicametoase pot produce reacţii adverse în contact cu razele UV. Din proprie experinţă vă spun că un gel de curăţare a feţei, aplicat dimineaţa şi seara plus o crema hidratantă-matifiantă pot face minuni. După astea nu ne ramâne decât să încercăm peeling-ul chimic medical pentru îndepărtarea cicatricelor. Costul unei astfel de şedinţe varianză între 150-400 de lei, în funcţie de gravitatea problemelor şi se poate ajunge de la una până la trei intervenţii.
Bineînţeles că toate vrem să fim frumoase în vacanţă. Indiferent unde mergem, că e mare că e munte trebuie sa arătăm impecabil. Pentru asta este nevoie să avem grijă de silueta noastră. Nu trebuie să apelăm însă la diete drastice, de ultim moment. Este mai bine să ne schimbăm stilul de viaţă. Totul ţine de voinţă şi răbdare. Specialiştii ne recomandă să nu facem abuz de sare, zahăr şi grăsimi. Ar fi de adăugat că pentru a nu alimenta celulita trebuie să renunţăm la sucuri, mai ales la cele acidulate, care pot produce nisip la rinichi. Un regim alimentar sănătos, cu cel puţin doi litri de apă pe zi, cinci porţii de fructe şi legume pe zi plus una de carbohidraţi, de preferat dimineaţa, la micul dejun, înainte de ora 10:00, plus o viaţă lipsită de sedentarism, asigură succesul unui corp de invidiat.
Eu aşa mă pregătesc de vacanţă, am grijă grijă de corpul şi psihicul meu din toate punctele de vedere. Pentru toate acestea sunt atentă la cum îmi cheltuiesc banii. Fac tot posibilul să am o nouă vară plină de aventuri.
Ne îmbracăm sau ne dezbrcăm de hainele de sărbătoare...Voi ce ziceţi?

Niciun comentariu: